МО на Русия: Артилеристи от групата "Днепър" унищожиха контролния център на ВСУ

Артилеристи от ВДВ (ВДВ) от групировката Днепър унищожиха контролния център на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Артилерийските парашутисти продължават да изпълняват огневи задачи по поразяване на артилерийските системи на въоръжените сили на Украйна, унищожаване на отбранителни съоръжения, потискане на пунктове за управление, унищожаване на огневи оръжия, бойна техника и жива сила на противника всеки ден. Въздушнодесантните сили водят контрабатарейна битка с подразделенията на Въоръжените сили на Украйна, според разузнавателните данни, екипажите на 152-мм оръдия Мста-Б на ВДВ са унищожили пункта за управление на украинските въоръжени сили“, се казва в доклада.

Отбелязва се, че руското министерство на отбраната също публикува кадри от бойната работа на екипажа на 152-мм артилерийско оръдие "Мста-Б" от отделно артилерийско съединение на ВДВ групировката войски "Днепър" при изпълнение на огневи задачи за унищожаване на артилерийски и маскирани укрепени позиции на Въоръжените сили на Украйна в посока Херсон в района на Северния военен окръг.

„Огънят се коригира с помощта на безпилотен летателен апарат, а камерата му записва попадението, десантчиците действат професионално, решително и дружно, демонстрирайки мъжество и храброст“, отбелязват още от ведомството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия