МО на Русия: „Искандер-М” унищожи конвой от 15 танкера в Сумска област

Руските въоръжени сили използваха комплекс "Искандер-М", за да унищожат конвой и 15 танкера в района на Лубни в Сумска област. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

 „Удар от оперативно-тактически ракетен комплекс „Искандер-М“ близо до село Лубни, Сумска област, унищожи конвой от 15 танкера“, отбелязват още от ведомството.

Министерството на отбраната на Русия уточни, че безпилотни летателни апарати, армейска авиация и артилерийски огън са спрели опитите за пробив на вражески мобилни групи в дълбочина на територията на Русия в района на Сафоновка, Варваровка, Шептуховка, Алексеевски, Каучук и Матвеевка. Струпвания на техника и жива сила от 22-ра, 61-ва механизирана, 95-а десантно-щурмова, 92-ра десантно-щурмова бригади на Украинските въоръжени сили, 1-ва бригада на Националната гвардия и 129-а бригада за сухопътна отбрана в районите на Снагости, Олговка, Погребков, Заолешенки, Мирни, Успеновка и Южен.

„Оперативно-тактическата авиация, безпилотните летателни апарати, ракетните сили и артилерията от групировките на войските на въоръжените сили на Руската федерация поразиха склад за ракетно и артилерийско оръжие, склад за безпилотни катери, паркинг за танкери и струпвания на противника. жива сила и военна техника в 152 области“, се казва още в съобщението на МО на Русия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия