МО на Русия съобщи за унищожаване на украинска пехота и техника

Екипажите на РСЗО "Град" от Западната група на ВС на Русия по време на изпълнение на бойни задачи унищожиха военна техника и военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това казаха за руската информационна агенция от руското министерство на отбраната.

„Артилерийските екипи на групата сили „Запад“ продължават денонощно да нанасят прецизни удари по военни обекти, позиции, укрепления, бойна техника. Този път, в хода на изпълнение на възложената задача, екипажите на MLRS "Град" от артилерийската част на танковата дивизия на 1-ва гвардейска танкова армия от групата сили "Запад, работиха по струпването жива сила и военна техника“, се казва в изявление на ведомството.

Отбелязва се, че реактивните системи за залпов изстрел бързо заеха позиции и поразиха цели.

„Артилеристите трябва да работят всеки ден в най-трудните условия, но обучените екипажи прекарват само няколко минути след получаване на целта, преди да стрелят, като използват тактиката на честа смяна на огневи позиции.“

Военното ведомство отбелязва още, че презареждането на екипажите на MLRS "Град" се извършват в резервни райони, след което се придвижват до нови огневи позиции за поразяване на новооткрити цели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа