МО: Няма предизборна агитация в армията

Министерство на отбраната отрече твърденията за проведени предизборни срещи с военнослужещи от военни формирования в армията.

"Военнослужещите от военните формирования в Българската армия изпълняват ежедневната си планова дейност. За целия предизборен период не са провеждани никакви, свързани с предстоящите избори мероприятия, с никой от кандидатите за президент и вицепрезидент за предстоящите на 6 ноември тази година избори", увериха от МО.

Подобни инсинуации и лъжи не допринасят за провеждането на честна и принципна предизборна кампания и неправомерно правят опити за въвличане на военни формирования от Въоръжените сили в чисто агитационна пропаганда в услуга на определени кандидати, се казва в съобщението.

В защита на честта и достойнството на военнослужещите, Министерство на отбраната се обръща към българските граждани да не се поддават и вярват на подобни лъжи. Българската армия е гарант за националната ни сигурността и териториалната цялост на Република България, както и за спазването на Конституцията и всички действащи закони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България