МО търси свежи попълнения за армията с инициатива в Хасково

Жители и гости на Хасково и региона ще могат да се запознаят с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България директно от хората в униформа. В четвъртък, 21 март, в Хасково гостува националната информационна кампания за популяризиране на военната професия на Министерството на отбраната „Бъди войник“ . Домакини са 31-ви механизиран батальон,  Военно окръжие Хасково и Военен клуб Хасково, съобщиха от МО.

От 16.00 часа пред Бизнес центъра в града ще бъдат представени образци военна техника,въоръжение и оборудване на Сухопътните войски. На показа ще присъства командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, който съвместно с командира на 31-ви механизиран батальон майор Светослав Годинов ще даде кратък брифинг за медиите.

Пред Бизнес центъра ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия, където всеки ще може да получи информация за условията за кандидатстване за военна служба, професиите в Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“.

От 18.30 ч. в зала „Недялка Симеонова“ ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър. Ще звучат любими български музикални произведения, патриотични песни, съвременни изпълнения на квартет „Армейска песен“, Гуна Иванова, Маргарита Хранова, Стоян Бончев, фолклорна формация „Ладена“, Емилия Валенти и други. Със свои изпълнения ще участват фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия”, клуб по спортни танци „Гранд”, Мажоретен състав „Хасково”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони