Русия не засилва военното си присъствие в Азовско море, заяви Мария Захарова

БЕХ получи решението на ЕК за глобата от 77 млн. евро Вероятно дружествата ще го обжалват, като ще оспорят твърденията и размера на глобата

Соцвеличия питат: Срещу коя система се борим сега? Стотина важни мъже от преди 1989-а вдигнаха наздравици

Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева за мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

МРРБ одобри проект на Община Благоевград за 13 млн. лева

Снимка: Архив

Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри проектно предложение „Благоустрояване на градската среда”, по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. То е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и одобрената Инвестиционна програма на Община Благоевград. Общата стойност на проекта е в размер на 13 177 504.12 лв., от които 13 149 400.31 лв. са безвъзмездна финансова помощ, а 28 103.81 лв. – собствен принос.

Проектът цели подобряване на жизнената и работна среда на жителите и гостите на Благоевград. Чрез реализирането на проекта ще бъдат благоустроени ул. „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски“ до ул. „Иван Михайлов“; ще бъде обновен и облагороден пл. „Георги Измирлиев-Македончето“. Ще бъдат реконструирани площадното, подплощадното пространство и фонтаните, ще се осигури художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация – Благоевград, Драматичен театър „Никола Вапцаров”, Регионална здравна инспекция, сградата на Американски университет в България и хотел „Ален мак“. Ще се изгради и велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски”, ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Св. Св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул. „Марица” до ул. „Иван Михайлов”.

Освен това, чрез реализацията на проекта ще бъде благоустроен и IV-ти микрорайон в Благоевград. Това включва и строително-монтажни работи по улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен” до ЮЗУ „Неофит Рилски”. Проектът ще обхване и улиците „Ветрен”, „Роден край”, „Руен”, „Независимост”, „Съединение” и „Черно море”.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца. До този момент Община Благоевград е с одобрени проекти от МРРБ в размер на 23 270 004.12 лева. С одобрените до момента проекти, Община Благоевград ще реализира над 50% от бюджета, заложен в одобрената Инвестиционна програма. Проектът е по процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Благоевград”, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.