Лорита Радева от СОС за мръсния въздух:  Показанията на станциите към 7 ч. тази сутрин са под 50 микрограма

Д-р Ангел Кунчев: Грипът закъснява с повече от месец, още не се знае какъв щам ще ни атакува

Вулкан изригна в Нова Зеландия, има ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Земетресение с магнитуд 4,5 край гръцкия остров Крит

Путин и Зеленски за първи път на четири очи в Париж, ще говорят за Украйна

ФБР разглежда като терористичен акт стрелбата в американска военноморска база във Флорида

От днес започва плащането на пенсиите за месеца

Мръсен въздух над нормата в София

Днес ще е предимно слънчево, максималните температури ще са между 7 и 12 градуса

Според проучване: Британците, които предпочитат да останат в ЕС, са повече от всякога

Радев и членове на ЦИК ще анализират местните избори

Днес почитаме Света Анна

Прощаваме се с голямата актриса Стоянка Мутафова

Банковата система се развива възходящо

Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

МРРБ одобри проект на Община Благоевград за 13 млн. лева

Снимка: Архив

Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри проектно предложение „Благоустрояване на градската среда”, по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. То е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и одобрената Инвестиционна програма на Община Благоевград. Общата стойност на проекта е в размер на 13 177 504.12 лв., от които 13 149 400.31 лв. са безвъзмездна финансова помощ, а 28 103.81 лв. – собствен принос.

Проектът цели подобряване на жизнената и работна среда на жителите и гостите на Благоевград. Чрез реализирането на проекта ще бъдат благоустроени ул. „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски“ до ул. „Иван Михайлов“; ще бъде обновен и облагороден пл. „Георги Измирлиев-Македончето“. Ще бъдат реконструирани площадното, подплощадното пространство и фонтаните, ще се осигури художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация – Благоевград, Драматичен театър „Никола Вапцаров”, Регионална здравна инспекция, сградата на Американски университет в България и хотел „Ален мак“. Ще се изгради и велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски”, ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Св. Св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул. „Марица” до ул. „Иван Михайлов”.

Освен това, чрез реализацията на проекта ще бъде благоустроен и IV-ти микрорайон в Благоевград. Това включва и строително-монтажни работи по улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен” до ЮЗУ „Неофит Рилски”. Проектът ще обхване и улиците „Ветрен”, „Роден край”, „Руен”, „Независимост”, „Съединение” и „Черно море”.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца. До този момент Община Благоевград е с одобрени проекти от МРРБ в размер на 23 270 004.12 лева. С одобрените до момента проекти, Община Благоевград ще реализира над 50% от бюджета, заложен в одобрената Инвестиционна програма. Проектът е по процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Благоевград”, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.