МРРБ се възмути на Кирил Петков: Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури

МРРБ
МРРБ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ категорично заявява, че се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти.

"Нашата позиция е категорична и непоколебима – ние работим за гражданите на Република България, не за политическите интереси на партиите и техните лидери. Няма да позволим на никого, включително на г-н Кирил Петков, да се намесва в работата на министерството и да пречи на изпълнението на инфраструктурните проекти, които са от съществено значение за развитието на страната. Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити. Нека бъде ясно - МРРБ не е игрище за политически манипулации и ние няма да позволим на никого да използва институцията по този начин", се казва в позиция на МРРБ.

"Правим и следното уточнение по повод среща на г-н Кирил Петков на 16 август в Агенция “Пътна инфраструктура“: г-н Петков никога не е участвал в работата на министерството или ресорните му агенциите. Г-н Петков не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища. Също така никога не е търсено „експертното“ му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми", пише в края на позицията на МРРБ. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика