МС даде 35-годишна концесия за пясък на ексдепутата от ГЕРБ Митко Захов

Бившият депутат от ГЕРБ Митко Захов

Правителството предостави 35-годишна концесия за добив на строителни материали – пясъци и чакъли, от находище „Пиринковец” на „Монолит – 21 –Андонов и Захов“ ООД.

Кариерата се намира в землищата на селата Плоски и Лиляново, община Сандански. Съдружници във фирмата, която е със седалище в Сандански, са Иван Андонов и бившият народен представител от ГЕРБ – Митко Захов. Захов бе депутат по време на първото правителство на ГЕРБ. Той е от Петрич и по професия е строителен инженер.

Планираните от дружеството инвестиции за осигуряване на добива са за над 2 млн. лева. За срока на действие на концесията се очаква постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 3,5 млн. лв. Съгласно законодателството, те се разпределят между държавния и съответния общински бюджет.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Дори- 5 години са много. Значи той ще прави своеволия- и 35 год. никой нищо не може да направи. Да не би той консеционерът е инвестирал в пясък, слънце и морска вода. Това е убийство за народа. Срок- до 2 години.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.