На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

МС спешно приема нова наредба за работата на ТЕЛК – овете Административният съд отменил старата, много хора са останали без трудово-експертна лекарска оценка

Снимка: Pixabay

Нова наредба за медицинската експертиза, свързана с работата на ТЕЛК-овете ще одобри спешно Министерски съвет, след като днес тя бе приета на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, въпреки възраженията на част от работодателите, съобщи БНР.

От няколко седмици работата на ТЕЛК-овете е затруднена, заради решение на Административния съд, който отмени Наредбата, по която експертните лекарски комисии определят процента на нетрудоспособност на хората с повече от едно заболяване.

Пред БНР аместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков обясни, че ТЕЛК-оветe са изпаднали в ситуация, в която нямат законова база, на която да стъпят, за да определят процента на нетрудоспособност на хора с повече от едно заболяване. Това е забавило работата и е оставило много хора без трудово-експертна лекарска оценка.

“Давам си добре сметка, че пациентите, които са останали без експертна оценка, за тях и два дена е дълъг срок. Тези срокове ако са изтекли, трябва пак да се направят тези изследвания. Отнема технологично време за активизиране отново на тази наредба. Слава Богу, че експертите в Министерството на здравеопазването са го предвидили това и са спестили още един цял месец чакане на нашите пациенти”, категоричен е зам.-министърът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.