Мтел изпрати 261 българчета от приемни семейства на училище

261 българчета от приемни семейства от 1 до 12 клас получиха раници с учебни пособия, подарък от Мтел и Националната асоциация за приемна грижа по повод старта на учебната година. 30 от раниците са специално за първолаците, настанени в приемни семейства. Чантите съдържат така необходимите сметала, флумастери, тетрадки, както и много други помагала в помощ на прекрачващите училищния праг за първи път. Инициативата за подаряване на пособия преди първия училищен звънец се случва за трета година, като Националната асоциация за приемна грижа и Мтел са подпомогнали досега близо 500 деца в приемна грижа.

По традиция Националната асоциация за приемна грижа изпрати първолаци от приемни семейства. Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, заедно с членовете на Управителния съвет на НАПГ „Кнежица” – гр. Кнежа Александър Миланов и Цветелина Радулова присъстваха на тържеството за първия учебен ден в начално училище "Кнежица", гр. Кнежа. През 2017/2018 година първолаци в това училище ще бъдат 3 деца, настанени в приемни семейства в града.

Националната асоциация за приемна грижа е неправителствена организация, създадена от приемни семейства преди 8 години. В асоциацията членуват повече от 600 приемни родители, специалисти и млади хора, напускали системата на приемна грижа. НАПГ защитава интересите на децата в риск, както и на приемните семейства. Организацията реализира събития и кампании и предоставя пряка помощ на приемните родители. Благодарение на петгодишното партньорство между Мтел и асоциацията, приемните родители имат достъп до безплатна психологическа помощ, социално информиране и консултиране, правна подкрепа, както и събития за децата и младежите на асоциацията. На националния телефон за приемна грижа 0700 20 234, подарен от телекома на приемните родители, може да се получи различна информация или да се потърси съвет, свързан с приемничеството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование