Доброволци помагаха в гасенето на пламнал навес в Свищовско Спасена е съседна сграда от пламъците

Социалният министър: Бизнесът е недоволен от повишаването на минималната работна заплата

Протест на ученици, учители и родители в Сливен в защита на училище

Гърция и Македония започват нов кръг от преговорите относно спора за името

Отбелязваме Антоновден

Биткойнът се срина с 25 на сто на азиатските пазари

Чавушоглу: Турция може да разшири военната си операция в Северна Сирия

Папа Франциск поиска прошка за извършените от католически духовници посегателства срещу деца

Косовският премиер призова да не се използва убийството на Оливер Иванович за политически цели

Доклад на „Фрийдъм хаус“: България е свободна страна, но медиите й – само донякъде

Тръмп е в отлично здраве, заяви лекарят на Белия дом

Около 1400 мигранти бяха спасени в Средиземно море

Нови по-строги санкции към КНДР обмислят САЩ и Канада

В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Мтел изпрати 261 българчета от приемни семейства на училище

261 българчета от приемни семейства от 1 до 12 клас получиха раници с учебни пособия, подарък от Мтел и Националната асоциация за приемна грижа по повод старта на учебната година. 30 от раниците са специално за първолаците, настанени в приемни семейства. Чантите съдържат така необходимите сметала, флумастери, тетрадки, както и много други помагала в помощ на прекрачващите училищния праг за първи път. Инициативата за подаряване на пособия преди първия училищен звънец се случва за трета година, като Националната асоциация за приемна грижа и Мтел са подпомогнали досега близо 500 деца в приемна грижа.

По традиция Националната асоциация за приемна грижа изпрати първолаци от приемни семейства. Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, заедно с членовете на Управителния съвет на НАПГ „Кнежица” – гр. Кнежа Александър Миланов и Цветелина Радулова присъстваха на тържеството за първия учебен ден в начално училище „Кнежица“, гр. Кнежа. През 2017/2018 година първолаци в това училище ще бъдат 3 деца, настанени в приемни семейства в града.

Националната асоциация за приемна грижа е неправителствена организация, създадена от приемни семейства преди 8 години. В асоциацията членуват повече от 600 приемни родители, специалисти и млади хора, напускали системата на приемна грижа. НАПГ защитава интересите на децата в риск, както и на приемните семейства. Организацията реализира събития и кампании и предоставя пряка помощ на приемните родители. Благодарение на петгодишното партньорство между Мтел и асоциацията, приемните родители имат достъп до безплатна психологическа помощ, социално информиране и консултиране, правна подкрепа, както и събития за децата и младежите на асоциацията. На националния телефон за приемна грижа 0700 20 234, подарен от телекома на приемните родители, може да се получи различна информация или да се потърси съвет, свързан с приемничеството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.