Мтел с три отличия от Годишните награди за отговорен бизнес за 2016 г.

Мтел получи три отличия от Годишните награди за отговорен бизнес 2016 г., които се организират ежегодно от Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията взе първо място в категориите „Инвеститор в обществото“ и „Инвеститор в околната среда“, както и трето място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“. Наградите бяха раздадени на официална церемония на 14 март. В 14-ото издание на най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност участваха 84 проекта, осъществени от 57 компании.

unnamed-1

Наградата за първо място в категория „Инвеститор в обществото“ Мтел спечели с дългогодишния си проект „Приеми бъдещето“ в подкрепа на развитието на приемната грижа в България като алтернатива на отглеждането на деца в институции, по който телекомът работи съвместно с Националната асоциация по приемна грижа. През 2016 програмата подкрепи 595 приемни родители, над 380 приемни деца и над 200 професионалисти - социални работници, лекари, учители, журналисти, общини, активни граждани. Отличието на БФБЛ беше връчено на Мтел от служебния премиер Огнян Герджиков на по време на официалната церемония.

Мтел получи и приз за първо място в категория „Инвеститор в околната среда“ за програмата „Мтел еко грант“. Тя се организира съвместно с Фондация „BCause” и ежегодно финансира безвъзмездно малки, но стойностни проекти в областта на екологията, за които осигуряването на финансиране е по-трудно. Чрез нея през 2016 г. компанията отпусна финансиране на пет проекта за опазване на околната среда, в които участваха и бяха обучени над 750 деца и младежи. Мтел еко грант е част от програмата на телекома за социална отговорност „Природа с бъдеще“. Наградата бе връчена от служебния министър на околната среда и водите Ренета Колева.

Мтел спечели и трето място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ със своята платформа за ангажираност на служителите чрез използване на игрови елементи „Аз водя“. Тя съчетава интерактивен дизайн, психология и анализ на данни, за да подобри съвместната работа между служителите, да улесни процеса по даване и получаване на обратна връзка, както и да даде възможност на служителите да допринасят за развитието на компанията и извън ежедневните си дейности. Платформата е разработена съвместно с „11235 Ltd.” Отличията в категорията бяха връчени от служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Целта на Годишните награди за отговорен бизнес е да отличат и популяризират забележителния принос на отговорния бизнес към обществото чрез подкрепа за области като образование, екология, развитие на служителите и много други, както и да се насърчат и останалите фирми да осъществяват социални проекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България