Музей на Джордж Лукас отваря врати в Калифорния

Многобройните фенове на „Междузвездни войни“ скоро ще могат да посетят Музей на създателя на сагата – режисьора Джордж Лукас. Музеят е близо до университета на Южна Калифорния, в който Лукас е учил киноизкуство и се е запознал със свои бъдещи сътрудници от ранга на Стивън Спилбърг. Сред експонатите има костюми, картини и илюстрации от галактическата сага още от 1977 година насам.

Първоначалният план беше музеят да бъде създаден в Чикаго, но заради правни проблеми с местни природозащитници прочутият режисьор в крайна сметка реши, че ще се насочи към Лос Анджелис.

Създателят на “Междузвездни войни” сам ще финансира изграждането на музея, който е оценен на 1 млрд. долара. В него ще се помещава личната колекция на Лукас, която включва произведения на изкуството и филмови принадлежности – от творби на Едгар Дега, Огюст Реноард и Норман Рокуел до оригинални комикси на Чарлз Шулц.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.