Музеят в Преслав с образователни помагала за Златния век

Музей Велики Преслав

Малките туристи ще сглобяват пъзел с лика на Св. Теодор Стратилат

Археологическият музей в старата столица Велики Преслав ще посреща малките посетители със специални образователни помагала - пъзели, карти, тетрадки, с които интересно и бързо ще навлизат в славното време на Златния век на България. Идеята за вълнуващото пътешествие през историята от IX-X в. е на музейните специалисти под ръководството на директора д-р Александър Горчев, а е реализирана с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
Музейно-образователни помагала и пособия са за всички възрасти - от детската публика, през ученици от начален етап до прогимназиален и са съобразени с учебните програми на МОН, съобщават от музея.
За малките туристи е готова Работна тетрадка, в която е представена част от българската история по времето на царете Симеон и Петър. Към нея има Активни карти, които разширяват и обогатяват информацията. Разделени са на няколко нива на трудност и ще бъдат интересни за всички възрасти.
Шест Магнитни пъзела с емблематични за старата столица забележителности също ще учат децата на славната българска история. Сред изображенията, които децата ще могат да сглобяват, е уникалната керамична икона на Свети Теодор Стратилат. В пъзел са събрани и изящните експонати от Преславското златно съкровище, както и изглед от стария Преслав с Археологическия музей, уточни д-р Горчев.
Занимателната образователна игра "Нашите букви" пък, е посветена на глаголицата и кирилицата.
Музейните помагала ще бъдат използвани както при семейни и групови посещения, така и по време на летни музейни занимания и работилници.

Коментари

Задължително поле