Музикален орган ще звучи за Димитровден в Сливен

Тържествен концерт-спектакъл ще е кулминацията в програмата за Димитровден, празника на Сливен. За първи път ще прозвучи музикалният орган, който вече е монтиран в основно обновената зала "Сливен - съобщи зам.-кметът на общината Пепа Чиликова.

Тъй като интересът към събитието е голям, а местата - ограничени, концертът ще бъде излъчван пред залата на LED екран, за да може повече хора да го видят. На органа ще свири Мария Славова, в концерта ще участват още Симфоничният оркестър на Сливен с диригент Димитър Караминков и солисти тенорът Михаил Михайлов, сопраното Беса Лугичи, както и смесеният хор "Добри Чинтулов" при читалище "Зора" с диригент маестро Методий Григоров.

На 25 октомври вечерта, преди да започне концерта, ще бъдат връчени годишните награди на общината, които се присъждат на изявени творци, предприемачи, граждани в навечерието на празника на града.

Музикалният орган бе дарен на Сливен преди доста години от църква в Швейцария, но стоеше в сандъци в общински склад. Едва в предходния мандат инструментът бе транспортиран за ремонт в работилница в Брашов, Румъния. Преди месеци пък, когато бе осигурена и платена цялата сума за ремонта за десетки хиляди левове, органът бе върнат обратно и монтиран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони