Музикалното училище чества 75-годишнина с фестивал на изкуствата

Националното училище по изкуствата "Добри Христов"

Две седмици млади таланти ще радват публиката при вход свободен

Юбилеен фестивал на Националното училище по изкуствата "Добри Христов", популярно сред варненци като Музикалното училище, ще насити морската столица с млада артистична енергия.

Цели две седмици в различни арт пространства при вход свободен младите таланти ще представят изложби, концерти и танцови спектакли, обединени под мотото "Традиция с бъдеще". Фестивалът се организира от НУИ "Добри Христов" с подкрепата на община Варна и в партньорство с Радио Варна, Градската художествена галерия "Борис Георгиев", галерия "Графит" и Държавен куклен театър – Варна.

Прояви ще има и в Дома на архитекта, книжарница "ПИ букс", както и в обновената концертна зала в училището. Стартът ще е на 1 декември с поредното издание на най-успешния музикален проект за деца в морската столица - цикълът "Приказките на Госпожа Виола".

Концертът "Оркестърът и солистите" ще събере в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център млади музиканти и малки балерини. На същото място ще бъде и финалът на фестивала на 14 декември - рождения ден на великия композитор и патрон на училището Добри Христов.

В празничните дни ще се представят даровити ученици от всички специалности - инструментални, вокални, визуални и танцови. Ще има огнени ритми, шарен фолклор, коледни песни, лирични ансамбли на флейти и китари, джаз и поп, съвременен танц, фюжън проекти с пластични изкуства и музика, обещават организаторите.

Коментари

Задължително поле