Музиканти събраха 7684 лв. за лечението на онкоболен кларинетист

7684 лева за лечението на 32-годишния онкоболен кларинетист на Втора тунджанска механизирана бригада и басист на Военния биг бенд Стара Загора Даниел Лазаров-Дидо събраха колеги музиканти и негови приятели от първите два благотворителни концерта. Те бяха в София Лайв клуб и в Операта в Стара Загора под мотото „Защото музиката лекува“, съобщи капитан Цветомир Василев, диригент на военния оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада и Военен биг бенд Стара Загора. Кампанията за набиране на средства в помощ на Дидо продължи в събота със специално издание на „Джаз за деца“ в столичния клуб „Чайната“, а тази неделя от 18 часа в библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора благотворителен концерт ще изнесе френско-българският квартет Жорис Малиа, Софиан Ел Мабрук, Людовик Гиварш и Димитър Благоев. До 26 февруари пък продължават събитията от фестивала „ЛюбоВино“ на акустичен клуб „Монро“, който също дарява средства.

Даниел Лазаров, който през 2016 г. стана баща на дъщеричка, бе наскоро диагностициран с лимфом на Ходжкин. Заболяването изисква незабавно лечение, което започна в специализирана клиника в Турция, като за пълен курс на терапията са необходими 50 000 лева. Средства за лечението на Даниел се събират по следните сметки:

УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG40UNCR70001500067587
Титуляр: Даниел Александров Лазаров
Или чрез Paypal: dido_breika@abv.bg

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.