Муле на измамници връща над 25 000 лв. на жертвите

Шуменецът Красимир Златев, който два месеца бил в ролята на муле, транспортирало пари до телефонни измамници, сега дължи над 25 000 лв. на потърпевшите възрастни хора. Това е окончателното решение на Окръжния съд в Шумен, който признава гражданските искове на жертвите,давали пари. Освен това налага на извършителя условна присъда от 2 г. затвор с 3-годишен изпитателен срок.

Красимир карал такси и влязъл в схемата на мошениците след като майка му видяла обява за работа. На посочения телефон отговорил „Иванов“ майстор на скъпи мебели, който търсел куриер за пренос на пари и документи. Така Красимир се хванал на доходната „работа“, която развивал от 7 април до 6 юни м.г. В един момент разбрал, че не работи за майстор-дърводелец, а за измамник, но не прекратил дейността.

Благодарение на Красимир 8 души дали общо 31 789 лв. и те стигнали до мошениците. Хората били лъгани, че техни близки са пострадали от токов удар и трябват пари за лечение.

Притеснени, давали различни суми – един 2 000 лв., друг 5 000 евро. Хвърляли ги от балкони, оставяли ги до кошче за смет, носели ги в Градската градина на Шумен. Всеки път шофьорът задържал 150 лв. за себе си по указание на „Иванов“, а другите носел на уречени места, но никога не е виждал „работодателя си“. Въпреки че основната част от парите потънала в джоба на телефонните измамници, уличеният посредник е натоварен с връщането им. Сумата, която дължи е по-малка от транспортираната, защото част от парите му били предадени от друго муле.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.