Мускули и мощ с безподобен звук

HyperFocal: 0

Jaguar F-Pace SVR e SUV и спортна кола в едно

С много коне под капака, здрав звук от ауспуховите тръби и спортна екипировка Jaguar F-Pace SVR светкавично се покатери до върха в моделната SUV гама на марката. Британският атлет дължи напомпаните си мускули не на редовни посещения във фитнеса, а на инженерите от фирмения пърформанс отдел SVO (Special Vehicle Operations). Те са превърнали внушителния SUV в удивителна спортна кола, която спринтира за 4,3 секунди от 0 до 100 км/ч и развива максимална скорост 283 км/ч.

Основна заслуга за бързината има 5,0-литровият бензинов двигател V8 с компресорно пълнене. Чудовищният мотор изпраща мощност от 550 конски сили и въртящ момент 680 Nm към четирите колела. Това е с 45% повече от ресурса на най-мощния досега F-Pace V6. Високо производителната задвижващата система е опакована в ефектна визия. Моделът получава редица аеродинамични подобрения като по-големи отвори за въздух в броните и калниците, заден спойлер, олекотени джанти с диаметър 21 и 22 инча, капак с въздуховоди за отвеждане на горещия поток от двигателния отсек.

Активната изпускателна система с намалено тегло, по-голям капацитет и регулиращи се клапи произвежда характерен “рев”, който напълно приляга на името Jaguar. Ходовата част е адаптирана към мощността с повишена твърдост а пружините за по-добро поведение при бързо каране в завои. Това е първият вариант на F-Pace с активен електронен заден диференциал EAD, в който са внедрени серия високи технологии за оптимално използване на цялата мощ на двигателя и за върхово представяне на шосето.

Автомобилът запазва цялата функционалност на SUV с 650-литров багажник, като добавя компоненти на чисто спортна кола в пътническата кабина. Пасажерите могат да свържат до 8 устройства с 4G WiFi мрежа и да се забавляват с най-модерна инфо-развлекателна система.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили