БАБХ проследява фуражна суровина от Бразилия със съмнение за наличие на салмонела

Мариана Маринова атакува „Фермата” “Мисис България” е вторият обявен известен участник

Поет от Банско се вдъхнови от президента Радев, посвети му стихотворение

Пуснаха движението по едното платно на магистрала „Струма“

Венета Харизанова плашещо слаба (СНИМКИ)

Опашка над 8 километра се е образувала на „Дунав мост 2“

Фандъкова: Приключи третият етап от изграждането на канализация в столичния квартал „Люлин“ 9

Пожар гори в коритото на река Марица в Пловдив, подпалили са се незаконни къщи

Павел, Венци Венц и Дара се глезят с 5 звезди Втора обща песен за хитовите изпълнители

11 спасители от София и Боровец издирвали украинския турист, който пострада в района на връх Мальовица

Община Търговище ще дофинансира селско училище

Сливен ще иска кредит за съфинансиране на проект за туризма

Два нови случая на западнонилска треска в Бургас и Монтана

Китайците търсят сигурност по време на ваканцията Румънците пътуват спонтанно, не чакат причина да стегнат куфарите

Началото на сезона в италианската Серия А по MAX Sport през уикенда

Мустафа Карадайъ: Във властта участват хора, които сеят омраза, разделение и ксенофобия

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обвини БСП и ГЕРБ са свели до минимум своята чувствителност в случаите когато се лее ксенофобия и омраза от трибуната на Народното събрание, съобщават от пресцентъра на партията.

По думите му, в централната изпълнителна власт участват хора, които Съвета на Европа оценява като фашисти.

Мустафа Карадайъ присъства на официалното откриване на традиционния празник на община Борино, който се провежда под патронажа на кмета Мустафа Караахмед, където настоя за създаване на поминък в малките населени места.

Карадайъ поздрави боринци и поднесе специалните поздрави от почетения председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Областният управител каза, че няма нищо по-добро от единението, защото разединението не води до нищо добро. Много е добре това да се говори в Смолянска област, но това нещо добре би било да се говори и в София. Преди два месеца минаха европейски избори, дълбок поклон родопчани, вие сте нашата гордост и го доказахте на изборите. Но след изборите видяхме Европа какъв пример ни дава – не допусна националисти, популисти, радикалисти да участват нито в разпределението на постовете в Европейската комисия, нито в разпределението на комисиите в Европейския парламент. И това е правилното. Европа го прави, защото защитава своите ценности и мото: Единни в многообразието. Но в нашата страна виждаме нещо друго. В централната изпълнителна власт участват хора, които Съвета на Европа оценява като фашисти. Те сеят омраза, разделение, ксенофобия. Освен тях, и ГЕРБ, и БСП сведоха до минимум своята чувствителност, когато се лее ксенофобия и омраза от трибуната на Народното събрание. С това трябва да се преборим в нашата страна, за да може освен инфруктурата в малките общини, трябва да направим така че да създадем поминък за да не обезлюдява Борино, Родопите, България“, каза Карадайъ.

Той подчерта, че от 2 години ДПС има ясна програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната. „За съжаление, обаче сме сами, дори няма опити за диалог за дефиниране на приоритетите на страната, което е голям проблем за държавата и за бъдещето на нашите деца. Затова от тази трибуна трябва да кажем, че с управлението на местно и централно ниво трябва да бъдат ангажирани компетентни и отговорни хора, а не хора изпълнени с омраза. Заедно трябва да го преборим това в нашата Родина“, заяви Карадаъ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.