Мустафа Карадайъ: Джипката е символ на разрухата на държавността

Централният лъч на ДПС пристигна в община Самуил, област Разград, за да представи кандидатите на партията за народни представители. Начело на листата е Ахмед Ахмедов, зам.-председател на ДПС, втори в листата е Ихсан Хаккъ – депутат от 44-тото Народно събрание, следвани от Хабибе Кязим Расим,  Денис Татар, Севим Рамаданова, Едис Даудов, Севгин Шукри, Мехмед Салим, съобщиха от партийния пресцентър.

Пред събралите се хора лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви: „Джипката е символ на разрухата на държавността. Държавата това са държавните органи и институции да функционират според Конституцията и законите на страната. И той днес говори и раздава от джипката. За 10 години безцелно пребиваване във властта на всеки един от нас и на нашите деца това ни струва 20 милиарда лева борч. Ето това раздава, раздава борч", каза Карадайъ в емоционалната си реч.

"Но джипката символизира и нещо друго освен 20 милиарда борч, символизира и  рушене на държавността. Резултатът от всичко това е нула инвестиции в България. За това ние настояваме за рестарт на държавността -  всички държавни органи да функционират според законите и Конституцията на страната и да изпълняват програмата на ДПС за ускорено икономическо развитие на страната. В момента държавните органи са впрегнати със силата на властта като бухалка срещу хората и бизнеса в услуга на партийния интерес на ГЕРБ. Всички министри са кандидати  за народни представители, обаче са на власт и харчат държавен ресурс за предизборни цели на ГЕРБ", каза още лидерът на ДПС. 

„България има потенциал да бъде на средно европейско ниво,  има и природа, и хора, и традиции, но нищо от това не се развива“, бе категоричен  Йордан Цонев. „В нашия план има ред, има сигурност има демокрация има институции“. каза още Цонев и призова за „Високи доходи и достойно място в Европа с номер 9 в интегралната бюлетина“.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика