Мустафа Карадайъ: Дошло е време да се обединим, да сме заедно, отново да сме силни

ДПС ще подаде сигнал в прокуратурата за публично изявление на наблодаващия прокурор по т.нар. дело срещу измамите, в което се създава етническо и верско противопоставяне. Това е заявил председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на митинг в село Корница, цитиран от пресцентъра на партията. Думите на прокурора потвърждават нашата оценка, направена още преди 8 години, че делото е политически процес на натиск и преса върху нас, е коментирал Карадайъ. Ако е нужно, знаем как и можем да направим още, но нека видим действията на прокуратурата, е заявил той. Партийният лидер е припомнил, че становището на прокуратурата по повод на дърпането на възрастни жени на границата от страна на националистите е било оставено без последици, с аргумента, че нямало достатъчно доказателства.

ДПС ще следи процесите по изработването на новите учебници по история и ще настоява събитята и участниците в т. нар. "възродителен процес" да влязат за изучаване в учебниците.

Карадайъ е завършил с призив за заедност и единство. "Дошло е време да се обединим, да сме заедно, отново да сме силни"- това е заявил председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменталния митинг в с. Корница, община Гоце Делчев. Събитието, организирано от ДПС, е преминало под надслов "Миналото не е пепел...Паметта е жива!" и отбелязва 45 години от трагичните събития на т.нар. "възродителен процес" в с. Корница.

На възпоменателния митинг са присъствали още Ахмед Ахмедов - зам.-председател на ДПС, Халил Летифов - зам.-председател на ПГ на ДПС, народни представители, Илхан Кючюк - председател на Младежко ДПС и евродепутат, членове на ЦОБ, областните председатели на ДПС в Благоевград, Пазарджик, Смолян, както и участници в събитията и политзатворници, кметове на ДПС, общински и местни председатели.

След края на митинга са поднесени венци и цветя на паметника на загиналите в с. Брезница и Корница.

Коментари

Задължително поле