Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Шест години затвор за мъж, застрелял клошар в Търново Мартин Гроздев може да обжалва присъдата в Апелативния съд

Башар Асад посети фронтовата линия за първи път

Шей Мичъл раждала в продължение на 33 часа (ВИДЕО)

Федерацията на ционистите в България с писмо до Борисов: Отстранете Тома Белев от съвета по гражданско общество към МС

Разкриха 51-годишен търновец, крал детски играчки Деянието е извършено на 13 октомври в магазин

20 700 щатски долара задържаха митничари нa Летище София

Мустафа Карадайъ: Краят на правителството беше предначертан заради участието на националистите

Краят на правителството беше предначертан, въпросът е какво следва. Това каза от трибуната на Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата за оставката на кабинета на Бойко Борисов.

Президентските избори поставят пред всички нови предизвикателства, заяви Карадайъ и обясни, че резултатите са разчетени драматично от управляващата партия и са довели до оставката на кабинета. „Този резултат беше ясен още при съставянето на кабинета. Оставката на кабинета „Орешарски“, след платени протести, беше в името на плавния преход към стабилност. Не се получи. В резултат беше сформиран най-шареният парламент в демократичната история на страната. Възприе се странната управленска формула, при която основният политически субект допусна създаването на мнозинство на противопоставянето, съставянето на анти ДПС коалиция“, каза Карадайъ.

„Основната политическа сила пренебрегна изразената позиция на ДПС за подкрепа на дясно правителство с единственото условие в него да не участват крайни националистически формации“, припомни той.

Според него вместо да се търси подкрепа в утвърдените системни партии, националистическите партии са залагали на популистки изказвания. „Вместо да се залага на най-големите постижения на демокрацията и евроатлантизма се заложи на краткосрочни политически интереси“, коментира Карадайъ. „За първи път стана ежедневие от трибуната на парламента да звучи преобладаващ език на омразата и ксенофобия“.

„След оставката на Борисов следват много неизвестни. Затова ние от ДПС предлагаме да използваме единството, за да изградим нова структура на сигурността на държавата. Имаме нужда от нов обществен договор между политиците и обществото”, обясни той.

Председателят на ПГ на ДПС призова отговорните политически сили за общи действия и недопускане на парламентарна и политическа криза в страната. По думите му датата на следващите избори да се определи с консенсус, като така трябва да се приеме и бюджетът за следващата 2017 година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.