Мустафа Карадайъ: ДПС винаги е защитавала и ще защитава независимостта на българската политическа система

„Към настоящия момент имаме само прогнозни данни на социологическите агенции, които са доста различни. От тях едно е ясно. Бихме искали да поздравим ГЕРБ и БСП за постигнатия резултат, но и всички български граждани, които участваха на тези избори. Поздравяваме и всички граждани, които искаха да участват на тези избори, но не успяха за съжаление. Бихме искали да поздравим и структурите на ДПС в цялата страна, които изнесоха една не много лека битка, но в крайна сметка резултатът е ясен. Благодарим на всички избиратели, които подкрепиха нас и гласуваха за ДПС. Искаме да ги уверим, че техният глас не е отишъл напразно“, заяви на пресконференция лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

По думите му е рано бъдещите формули да бъдат коментирани. „От прогнозните данни от социологически агенции, явно ГЕРБ ще е първата политическа сила и ще получи мандат за съставяне на трети кабинет. Надяваме се ГЕРБ да са си взели поука от двата недовършени мандата. Имаме три кабинета, които подадоха оставка и три пъти бяхме на предсрочни избори. Важно е в България да има стабилност и сигурност. За да има стабилност, сме задали формулата за стабилността в България, а тя е ценностно мнозинство на база на сходства на програми“, каза още Мустафа Карадайъ.

За ДОСТ имаше доста анализи. Тя не е тема само на ДПС. Последната една година държавните институции си играеха на криеница. В някаква форма властта дори им помагаше, обясни Карадайъ.

„ДПС винаги е защитавала и ще защитава независимостта на българската политическа система и участниците в нея. В момента анализираме изборите“, заяви Карадайъ.

По думите му битката на ДПС е била в една конкурентна среда с всички участници в тези избори. „Да, има една особеност – наричате ги „Обединени патриоти“. Видяхме действията им, които бяха на границата. Съветът на Европа ги нарича фашисти. Там наистина е битка“, каза още Мустафа Карадайъ.

Последната една година държавните институции си играеха на криеница, а властта им помагаше, допълни лидерът на ДПС.

Коментари

Задължително поле