Мустафа Карадайъ: Не бихме толерирали участието на крайни националисти във властта

Снимка: Архив

Имаме ясна и изпълнима програма, ще действаме на база ценности и принципна основа. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред БНТ и допълни, че ще бъдат с избирателите, които са ги подкрепили. „Бихме могли да подкрепяме процеси, които са част от нашата политика, но не бихме толерирали участието на крайни националисти във властта“.

В ДПС сме истински патриоти, не сме реверни патриоти. Можем да дадем ред примери за последните 27 години. Нито една приоритетна цел за този период не е реализирана без подкрепата на ДПС. От другата страна има едни хора, които имат едни действия, а се определят с патриотични епитети.

В Турция живеят половин милион българи, според референдума, българските граждани в Турция не подкрепиха референдума. Турция има многочислена армия и силна икономика. Процесите там дават отражение включително и в България. Според нас Европа има нужда от светска, демократична Турция, заяви Карадайъ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.