Мустафа Карадайъ от Велико Търново: Енергията е в младите, мъдростта е в опитните! ДПС ги събира в едно

Централният лъч на ДПС начело с председателя на ДПС и водач ха листата за членове на ЕП Мустафа Карадайъ пристигнаха във Велико Търново за предизборна среща с членове и симпатизанти на ДПС, съобщиха от партията.

Да кажем на националистите и на ГЕРБ, че не може да продължава по този начин, се обърна Мустафа Карадайъ към жителите и гостите в препълнената зала на МДТ „Константин Кисимов“. За нещо по-важно - за нашата Родина. За нашето развитие, бъдеще и бъдещето на нашите деца, допълни той.

Не знам дали видяхте тук от залата как ние безспорно залагаме на младите, естествено заедно с приемствеността, ние се учим от историята, човечеството и народната мъдрост. Народната мъдрост казва така: „Енергията е в младите, мъдростта е в опитните!“, подчерта лидерът на ДПС.

ДПС събира в едно минало, настояще и бъдеще. Събирайки тези три неща в едно, гарантира развитието на нашата страна, деца и внуци. Ние имаме една мисия, която изпълняваме вече 30 години. Ние сме пазители на цялостта, мира и стабилността в страната, каза още Мустафа Карадайъ.

Председателят на ДПС припомни, че лявата партия се е отрекла от председателя на Партията на европейските социалисти като не го е включила в листата си. „Тя априори се е отказала от този европейски път. Нещо повече – виждаме я в последните няколко месеца да е застанала изключително в полето на национализма“, допълни Карадайъ. Той посочи, че дясната партия от своя страна е изключително двойствена и даде пример с това, че в Европа защитава езиковото многообразие, а в България приема закони за забрана на езици, в Европа приемат резолюции за борба против национализма, а в България включва националистически партии във властта.

„Ние не искаме националистите да управляват ЕС. Ние не искаме ЕС да се дели на бедни и богати страни. Ние не искаме ЕС да прилича на един застарял клуб на богаташи. Ние не искаме в ЕС националистите да насаждат страховете, защото страховете раждат чудовища“, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев и попита: „Знаете ли какво е фобия? Произлиза от гръцката дума „фобос“ и означава страх от нещо. В недрата на този ЕС, националистите насаждат фобии към другите, към различните – това е ксенофобия. В този ЕС, който е създаден с любов и с желание на мир и разбирателство между хората, националистите насаждат ислямофобия. Вие разбирате ли какъв абсурд е това? Страх от религия. Та религиите са любов и надежда. Всички религии са любов и надежда, каза още Йордан Цонев.

Днес в България положението е тежко и определено няма да стане само с общи работници и чираци, посочи председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк. Много хора през годините казваха, че градят България. Дори отидоха малко по-надалеч – да градят ЕС. Да ги градят обаче само с общи работници и чираци, без да осъзнават, че майсторите са тук при нас в ДПС. Дайте своята подкрепа и своя глас за майсторите в политиката и за ДПС на 26 май, с номер 20, заключи Кючюк.

Аз като председател на регионалната комисия в ЕП и със самочувствието на ДПС казвах в Европа „Ние имаме на какво да ви научим.“, сподели Искра Михайлова. Ние имаме какво да направим, но ни трябва вашата подкрепа. Имаме знания, сили, младост и опит, и знаем как да го направим, посочи още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика