Пожарите в Австралия унищожили част от имота на Ръсел Кроу

Уволниха пияния шофьор на училищен автобус

Прокуратурата: Няма доказателства за престъпление в сигнала на БОЕЦ срещу Иван Гешев

Как да обясним на блондинка защо звукът от гръмотевицата закъснява

Туск: Великобритания ще стане второстепенен играч след Брекзит

Кметът на Перник: Водният режим, който предлагат от ВиК, може да унищожи цели сектори

Жираф предизвика тежка катастрофа в резерват в ЮАР, загина турист

Мечка нападна и рани ловец край село Търничене

Стрелба в колеж в руския град Благовещенск (ВИДЕО)

Ярък метеор освети небето над няколко американски щата (ВИДЕО)

Арктически студ скова големи части от САЩ

Facebook изтрил 5,4 млрд. фалшиви профила тази година

Тръмп пред Ердоган: Европа трябва да плаща повече за сирийските бежанци

Емил Нешев, ПСС: Предстои транспортиране на тялото на загиналата в Рила жена

Пожарникари и доброволци потушиха голям пожар край Трявна

Мустафа Карадайъ от Девин: Община Девин има нужда от промяна

Снимки: ДПС

„Девин има нужда от промяна.” Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща с жители на община Девин. На предизборната среща.

ДПС подкрепя кандидата за кмет на община Девин Здравко Иванов, който е издигнат от местна коалиция с участието на ДПС.

Карадайъ каза, че е крайно време и в Девин да се случва нещо. Но в последния мандат в Девин не се случва нищо, защото няма идея да се случи, добави той. През тези четири години ГЕРБ беше в централната изпълнителна власт, но в Девин не се случваше нищо. През тези 4 години ДПС не беше в централната изпълнителна власт, но ние пътуваме и виждаме какво се случва в Борино, Сатовча, Неделино, Мадан и Рудозем. Тези общини се управляват от ДПС и там нещата се случват, обяви Карадайъ.

Лидерът на ДПС каза, че в политиката трябва да отправим покана и да си изберем врата, на която да почукаме. Поканата в политиката се изразява в изборни гласове, добави той. Гласуването означава отправянето на покана към съответната политическа сила. Ако големите партии получават по 200-300 000 гласа от големите градове, а от Девин получават 3000 гласа, кога ще ни дойде реда да ни обърнат внимание? Точно заради това ДПС се грижи за малките населени места и малките общини, бе категоричен председателят на ДПС.

Предразсъдъците в Родопите се налагат от хора, които нямат собствена политическа идентичност, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Говоря за националистите в парламента и ГЕРБ ги вкара във властта, без да има нужда от това. Въпреки завета на Левски, ние позволяваме някой да ни излиза с обратния аргумент, че няма да гласуват за турци и мюсюлмани, каза още той.

Цонев заяви, че ДПС е най-патриотичната формация и букет от етноси и религии. Формулата на листата и на кмета е точно това, което предлага ДПС. Да градим заедно и да делим хората само по това дали могат или не могат, дали са честни или колко обичат хората, но по друго не може да ги делим, обясни той. Така трябва да се управлява България – с ума, таланта и цвета на нацията, независимо от какъв етнос е и каква религия изповядва. Това е нашето верую, заключи Цонев.

На предизборната среща присъстваха още народният представител Хайри Садъков и областният председател на ДПС Смолян Салих Аршински.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.