Мустафа Карадайъ от Сливен: Имаме хъса и енергията да спрем национализмите и омразата

Екипът на Централният лъч на ДПС бе в област Сливен. След срещи с избиратели в квартал 6-ти в Нова Загора, селата Баня, Бяла паланка и Новачево, Централният лъч присъства на предизборна среща в град Сливен.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в своето изказване разкритикува действията на управляващите като каза, че в Брюксел и Европа ГЕРБ защитават езиковото многообразие. Явно България според тях не е в ЕС. Идват в България и забраняват другите езици. България в ЕС ли е?, попита той. Къде тогава защитават езиковото многообразие? Къде го отстояват? В ЕП приеха решение за борба с неофашизма, ксенофобията, омразата и противопоставянето. ДПС предложи същото решение в Народното събрание, а резултатът беше, че не го подкрепиха, подчерта Карадайъ.

Лидерът на ДПС каза, че в момента в Европа национализмът е на мода, но виждаме, че в ЕС основните партии защитават демокрацията и европейските ценности и се опитват да не ги допускат до властта. А в България се получава обратното. Тук основните партии се надпреварват кой по-голям националист да бъде, обяви той. Това е опасно и за България и за ЕС. И затова, когато ние казваме, че България има нужда от ДПС, аз ви заявявам, че ЕС има нужда от ДПС, бе категоричен Мустафа Карадайъ.

Мустафа Карадайъ каза, че имаме нужда от енергията и хъса, която е имал почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган когато се борил срещу тоталитарната власт и когато създал ДПС. Ето от тази енергия и хъс има нужда България и ЕС, за да спрем национализмите и омразата, каза той. За да стъпим върху основните европейски ценности, на база която се създаде и ЕС. А именно – единство в многообразието. Уважение към различния, за да бъдем обединени и по-силни. Това е смисълът и затова на тези избори „Ние залагаме на младите!“, заключи Карадайъ.

ДПС е силна и важна партия за съдбата на България. Както нашите хора бяха важни за промяната, да се събори тоталитарният режим и да дойде демокрацията. Няма да стане никаква промяна и никаква стабилност без ДПС, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

България и ЕС е в криза. Криза на толерантността, на отношенията между хората, на икономиката, на къде трябва да продължи ЕС, ценностна криза. И в този труден момент ДПС казва – Ние можем. Базирайки се на опита, подготвеността и визията. Ние знаем каква Европа искаме, каза председателя на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк.

Ние както сме гарант за демокрацията в България, можем и трябва да бъдем и гарант за сигурността на ЕС и правилния избор, заяви евродепутатът Искра Михайлова.

На срещата присъства и зам.-председателят на ДПС Янко Янков, областният председател Мустафа Мустафов и кандидатите за евродепутати Атидже Алиева-Вели и Антоанета Асенова.

След предизборният митинг Централният лъч присъства на ифтар даден от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика