Веселин Марешки: Гласувах за мобилизацията на българския народ срещу политическите брокери и измамнициГласувах за мобилизацията на българския народ срещу политическите брокери и измамници, за правото на същия този народ повече да не бъде лъган и ограбван и за правото му да живее достойно тук и сега. Това заяви днес след като упражни правото си на глас лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки

ЦИК: Машинното гласуване в Перник е преустановено, няма съществени нарушения в избирателните секции

7,23% е избирателната активност в област Велико Търново към 10 ч. Най-висока е в Златарица и Сухиндол, най-ниска – в Горна Оряховица

Валери Симеонов: Гласувах за това България да има в Европейския парламент дейни и смели хора

Волен Сидеров: Гласувах за повече пари за България, еднаква минимална пенсия и заплата за цяла Европа

Ангел Джамбазки: Гласувах за силна България в Европа на отечествата

Община Габрово ремонтира с 1,7 млн. лв. квартални улици До дни ще бъде обявена обществената поръчка

Избирателната активност за евроизборите до 9:00 часа е 3,9 %

Елена Йончева: Тази вечер България и Европа ще бъдат променени

„Джон Уик 3” нахлу в кината Киану Рийвс отново е добре облечен убиец

Сотир Цацаров: До момента има образувани 12 досъдебни производства за купуване на гласове

17 018 души учат в трите висши училища във Велико Търново Преподавателите във вузовете в областта през 2018/2019 учебна година са 1 087

66-годишен мъж е починал след сбиване на площад в Плевен

Корнелия Нинова: Гласувах за промяна и за справедливост

Изцяло без покрив остана автобусът, опитал се да мине под мост в Пловдив

Мустафа Карадайъ от Хасково: За да не завещаем на младите най-бедната страна в Европа, трябва да търсим обединение около приоритети!

Централният лъч на ДПС посети област Хасково. Кандидат-депутатите от листата на ДПС, водени от председателя на партията Мустафа Карадайъ присъстваха на митинг, посветен на 10-то майските събития от 1984г. по време на т. нар. „възродителен процес“ в село Караманци. След среща с жителите на хасковските села Козлец и Текето, се проведе предизборен митинг в град Хасково.

Пред митинга председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че ДПС от 2 години призовава основните политически сили да седнат на масата и да очертаят приоритетите на държавата, за да може който е на власт да следва тези приоритети. Както виждате за две години това не се случва. Ако продължаваме да вървим така по инерция, значи и по инерция да предадем на младите най-бедната в ЕС държава, добави той. Нямаме право да завещаем на следващите поколения най-бедната страна в ЕС, бе категоричен Карадайъ.

Председателят на ДПС настоя Държавата да изпълнява ангажиментите си за отпечатването и разпространението на учебници по турски език. Той напомни, че от 20 години Министерство на образованието избягва да изпълни тази своя отговорност. Въпреки уверенията, каза Карадайъ, и този път учебниците по турски език не са включени в Постановлението на МС. „Аз ви казвам, ДПС ще отпечата одобрените учебници за турски език и на есен ще ги раздадем на нашите деца.“, заяви Карадайъ. Ето този двоен стандарт трябва да променим в нашата родина. Заради този двоен стандарт Европа ги чува, но им вижда и действията и не им вярва. Но на нас ни има доверие, заключи председателят на ДПС и водач на листата на ДПС Мустафа Карадайъ.

Зам.-председателя на ПГ на ДПС и народен представител от Хасково Йордан Цонев обърна внимание на посещението на папа Франциск в страната и словото на президента по време на посрещането му. „По време на посещението си папа Франциск каза, че България е страна, в която на различията се гледа като богатство, а не като проблем. Това е принцип на ДПС от 30 години. Ние сме близо до духовните водачи на света. Затова сме най-великата партия в историята на света“, каза Цонев.

Йордан Цонев заяви, че президентът също в своето слово каза, че в момент в който в Европа се надига езикът на омразата е време да си спомним за светите братя Кирил и Методий, които изградиха мост между хората и които позволиха да се реализира принципа всеки на свой език да разговаря и да се моли на свой език. Искам от като ваш депутат и като избиратели на президента да го запитам кога ще вземете отношение по въпроса за ксенофобията в България и езика на омразата, който се лее от трибуната на българския парламент. Ние от ДПС чакаме от обединителя на нацията какво е отношение му към ксенофобията и езика омразата в България, уточни Цонев.

На предизборната среща присъстваха и областният председател Ерджан Юсуф, кандидатите за евродепутати Илхан Кючюк-председател на Младежко ДПС, Искра Михайлова, Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Станислав Анастасов, Антоанета Асенова, Петър Чобанов, Танер Кабилов, Сунай Якуб и Цветан Енчев, общински кметове и общински председатели на ДПС.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.