Мутафова пита кога пак ще е на сцената

Kултурният министър Вежди Рашидов отиде да види актрисата.

Мария Грубешлиева-Муки сподели пред "Труд", че майка й е в добра форма

Изписват я до 2 дни

Стоянка Мутафова е добре и скоро ще бъде изписана от болницата. Това заяви пред „Труд“ нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки и допълни, че уважаваната актриса вече изявява желание да се върне на сцената.

„Състоянието на майка ми е в момента е добро. Вече не е в реанимация. вчера отидох да я видя в болницата и лично се уверих в това“, сподели Муки.

По думите на актрисата причината майка й да постъпи в болница не е инфаркт, а за да й бъде извършена рутинна операция заради стеснен кръвоносен съд. „В понеделник вечерта й стана лошо и извиках линейка, която я закара в болницата. Оказа се, че е имала стеснен кръвоносен съд и й сложиха стент. Води се рутинна операция - сериозна, но не толкова страшна. Единственото притеснително беше, че майка ми е на възраст и трябва доста да се внимава със здравословното й състояние“, разказа Грубешлиева.

Лекарите са на мнение, че ако всичко върви добре, както сега, Стоянка Мутафова ще бъде изписана още утре. Фактът, че е изкарала само една вечер в интензивното, показва, че състоянието й не е чак толкова тежко.

„Тя самата е в много добра форма. В понеделник беше пребледняла, но от вчера изглежда добре. Казват, че тези стентове много помагат в случаите, когато на възрастни хора кръвоносните съдове се стесняват“, сподели още Муки и допълни, че майка й вече има желание да се завърне на сцената, защото без нея не може.

„В неделя има представление в „Сълза и смях“ с Ирен Кривошиева, с която си партнират в „Госпожа Стихийно бедствие“. Ирен твърди, че майка ми ще може да играе през уикенда, но аз не съм на това мнение. Лекарите ще кажат колко време трябва да си почива, но като познавам характера й, сигурно ще иска да се връща на сцената. Според мен няма да може“ сподели дъщерята на Стоянка Мутафова.

Културният министър Вежди Рашидов и актьорите Любо Нейков и Богдана Карадочева също посетиха уважаваната актриса в болницата вчера.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България