МУ-Варна е лидер сред медицинските университети в България

В световните академични класации Webometrics и 4 International Colleges & Universities МУ-Варна - лидер сред медицинските университети в България

МУ-Варна се позиционира на първо място сред медицинските университети в България в престижните световни академични класации Webometrics и 4 International Colleges & Universities. Класирането на университети и колежи от цял свят се основава на алгоритми, включващи безпристрастни и независими уеб анализатори и инструменти.

Ranking Web или Webometrics е най-голямата академична класация на институтите за висше образование. От 2004 г. насам на всеки шест месеца се прави независима и отворена научна оценка от Cybermetrics Lab (Spanish National Research Council, CSIC; испански национален съвет по проучванията), за да се предостави многопосочна, актуална, полезна и надеждна информация за работата на институтите от цял свят, базирана на тяхното присъствие в мрежата, както и на тяхната активност.

Платформата University Web Rankings & Reviews е водещ международен портал за висше образование, както и търсачка, включващ профил и класация на 12 273 университета и колежа от 200 държави. Сайтът регистрира над 40 000 посетители дневно.

 

 

Коментари

Задължително поле