Мъгла и студ в Северна България, обявен е жълт код за ниски температури в 6 области на страната

Снимка: Pixabay

В 6 области от Северна България днес е обявен жълт код за ниски температури, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Жълтият код ще е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. Жълтият код означава потенциална опасност.

Метеоролозите съветват гражданите да бъдат внимателни, тъй като се очакват много ниски температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни, деца и бездомници.

Днес над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България с разкъсана висока облачност. В западната половина от Дунавската равнина ще се задържи облачно и мъгливо и там дневните температури ще останат отрицателни: минус 4° - минус 2°, а в останалата част от страната - между 4° и 9°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места с намалена видимост. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 0°.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето