Мъжът, застраелял показно жена си в заведение в ж-к "Лагера", остава в ареста

Снимка: Архив

62-годишният мъж, който уби показно съпругата си в столично заведение в ж-к "Лагера", остава в ареста. Пред съда той заяви, че не е имал намерение да убива жената, въпреки че е изстрелял 5 куршума срещу нея.

Венцислав Василев обясни, че много причини са довели до стрелбата миналата седмица, но отрече да е планирал убийството. Той разказа, че, след като дошъл от Ямбол в София на 18 август, случайно я видял в квартал "Лагера" и я приближил, за да поговорят за децата им. Съпругата му обаче не му е позволила да седне до нея, с думите, че той вече няма деца. Тогава той решил да стреля.

Василев изтъкна, че съпругата му е имала проблем с алкохола и не му давала да вижда децата си и предишното си семейство. Защитникът му адвокат Деница Димитрова изтъкна, че той е с раково заболяване и трябва да лекува извън ареста, съобщи БНР.

Съдът обаче сметна, че психологическото състояние на Василев е лабилно, че представлява опасност за обществото, както и че при нужда ще му бъде осигурено лечение и в условията на следствения арест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право