Мъж, блъснал полицай с вратата на патрулка, отива на съд

Районна прокуратура – Бургас предаде на съд Митко Х. Той е обвинен за това, че на 11.08.2019 г. в с. Ново Паничарево, общ. Приморско, обл. Бургас, причинил лека телесна повреда на полицейски служител.

Телесните увреждания са нанесени, чрез блъскане на предната лява врата на полицейския автомобил. Престъплението е извършено по време на изпълнение на служебните задължения по опазване на обществения ред от страна на пострадалия, който е получил оток на коляното и охлузване на кожата на челото. Престъплението е квалифицирано по чл.131, ал.2, предл.4, т.4, вр. чл.130, ал.2 от НК.

По време на разследването е станало ясно, че полицейският служител е бил част от дежурен патрул, който пристигнал в с. Ново Паничарево, за да реагира на получен сигнал за сбиване. Полицаите пристигнали на посоченото от дежурния място, след което се отправили към друг адрес, за да установят част от участниците в сбиването. Пътят им бил блокиран от автомобил, който бил паркиран от собственика му в близост до заведение. Полицейските служители поискали пречещото превозно средство да бъде преместено, тогава собственикът му – обвиняемият Митко Х., който бил употребил алкохол, заявил предизвикателно, че няма да го отмести. Едновременно с това започнал да се държи агресивно към полицейските служители, отправял обидни думи по техен адрес, станал от масата на която стоял и се насочил към полицейския автомобил. В същото време, пострадалият полицейски служител отворил предната лява врата, с цел да излезе от превозното средство. Тогава Митко Х. блъснал вратата и причинил телесните увреждания на пострадалия.

Районен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 24.01.2020 г.

Коментари

Задължително поле