Мъж влиза в затвора след домашно насилие

Снимка: Архив

Имал ограничение 50 м. от къщата на любимата

Мъж от град Върбица, Шуменско, който не спазил заповед за защита от домашно насилие, беше наказан с ефективна присъда от 3 месеца затвор. Присъдата е на Районния съд във Велики Преслав и била произнесена задочно, защото А.М. не се явил, променил местоживеенето си и след щателно издирване то не е установено, става ясно от изготвените пред дни мотиви по делото.

Мъжът заживял на съпружески начала с жена в дома на своята баба през 2017 г., но щастието им траяло до януари 2018 г. А.М. подлагал жената на физически и психически тормоз и тя подала сигнал за домашно насилие. Прибрала се при близките си, а съдът издал заповед за защита, като постановил агресорът да не се доближава на повече от 50 метра от къщата й. Само ден след издаване на заповедта той не само нарушил периметъра, но отишъл на "гости" на изгората си право в дома й. Близките й се притеснили, извикана била полиция и последвал 24-часов арест за нежелания гост.

А.М. прекрачил наложените забрани по време на условна присъда от 10 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, която му била наложена през 2016 г. за кражба от жилище. Затова към 3-те месеца затвор се добавят и още 10 месеца при строг режим.

Коментари

Задължително поле