Мъж е загинал при възпламеняване на газ от бутилка, жена му и внучката ранени

Снимка: Архив

67-годишен мъж от Омуртаг е загинал при огнен взрив, причинен от изтичане на газ, която се възпламенила при опита му да поправи уплътнението й. 61-годишната му съпруга и внучката им на 10 години са откарани в болницата в Търговище и в последствие в Клиниката по изгаряния във Военноморската болница във Варна. По първоначални данни жената била в тежко състояние, тъй като опитала да гази огъня и да спаси мъжа си. Детенцето е по-леко пострадало, съобщиха очевидци.

Трагедията е станала към 8,30 часа във вторник на третия етаж в къща на ул. „Вардар” в Омуртаг. Стопанинът опитал да поправи туристическа газова бутилка от 5 литра, която била заредена и смятал, че изпускала. Така се получило изтичане на газ, а в съседство имало запалена печка на твърдо гориво. При взрива били отнесени дограмите и дори част от покрива над жилищния етаж.

Съседи от нивото под пострадалото семейство първи се притекли на помощ, но мъжът бил загинал, а жена му тежко пострадала.

На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Пожарът в къщата е бил ликвидиран. По случая е образувано следствено дело. Правят се огледи на мястото на трагедията.

Родителите на пострадалото дете били зад граница, съобщиха още от Омуртаг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България