Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Депутатските заплати скараха партиите (обзор) Гуша за гуша и обиди на „Популист!”

Кирил Ананиев издаде заповед за забрана за влизане на чужденци в България

Отсрочват заеми на граждани до 6 месеца

Нови 636 жертви на коронавируса в Италия, но намалява броят на заразените

Министър Владислав Горанов: И работещите фирми ще ползват мярката 60/40 (обзор)

Мъж заведе семейството си на ресторант с крадени пари

30-годишен мъж е предаден на съд за теглене на пари от чужда дебитна карта и за намерени чужди вещи, за които не е съобщил в продължение на седмица на властта и не ги е върнал на собственика, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура. На 16 ноември 2018 г., докато шофирал, подсъдимият Мартин В. видял на уличното платно мъжки портфейл.

Собственикът го изтървал минути по-рано, докато бутал авариралия си автомобил към тротоара, за да не пречи на движението. В портфейла имало карти за пътуване със служебен транспорт и за отстъпка във верига магазини, шофьорска книжка и лични документи. Вместо да издири човека, Мартин решил да се възползва от наличните в портфейла 130 лв. и от дебитната карта, към която имало и листче с изписан ПИН-код. Чрез три транзакции мъжът изтеглил от банкомат общо 800 лв. Прибрал се у дома и завел семейството си на ресторант. На връщане опитал отново да тегли пари, но не успял, тъй като дневния лимит бил изчерпан. Затова изхвърлил в шахта картата и листа с ПИН-кода, прибрал 130-те лева от портфейла и го оставил заедно с документите вътре върху капака на паркирана кола. Мартин бил задържан, след като органите на реда прегледали записите от видеокамерата на банкомата, от който той източил чуждата сметка.

И двете престъпления са извършени при пряк умисъл, но в хода на досъдебното производство подсъдимият е възстановил на пострадалия щетите в размер на 934 лв., уточниха от прокуратурата. До момента мъжът не е бил осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.