На 21 май 2019 да почерпят

Делон благодари на жените, които са го обичали 72-годишният фестивал почете в Кан 83-годишната екранна легенда

Крайната десница се оттегли от правителството на Себастиан Курц

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий” и „Култура” на изявени великотърновци

Сърбия и Украйна обраха овациите на Карвинг феста в Габрово Наградите връчиха кметът Таня Христова и членове на компетентното жури

Себастиян Курц уволни вътрешния министър на Австрия

Раненият български алпинист на Олимп е в много тежко състояние с черепно-мозъчни увреждания

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Мъж, завършил средно образование преди повече от 30 г., се явява на матура по география

Снимка: МОН; Архив

Мъж, завършил вече закрито училище в Павликени през 80-те години на миналия век, ще се яви на матура по география на предстоящата сесия. Тя е насрочена за 29 август в цялата страна.

Общо за втория държавен зрелостен изпит по предмет по избор, да се явят, желание са заявили 194 зрелостници от Великотърновска област. За 28 август пък е насрочен държавния зрелостен изпит по български език и литература, като за него са се записали 186 зрелостници от региона. До петък ще стане ясна точната бройка на учениците, които ще бъдат допуснати до двата държавни зрелостни изпити от септемврийската сесия. Това съобщиха от Регионалното управление по образованието във Велико Търново.
На матурата по български език и литература през май се явиха общо 1614 ученици от училищата в цялата област, а на държавния изпит по предмет по избор – 1321 зрелостници.

На есенната сесия ще се явят преобладаващо получили двойки на матурите през май, както и ученици, които не са положили изпити поради болест, отсъствие от страната и пр. Има записани и завършили през предходни години, които се нуждаят от съответната оценка в дипломата си за средно образование.
За предстоящите матури участие са заявили ученици от 33 училища от цялата област без община Елена. За изпита по български език и литература са ангажирани 63-ма квестори, а за втория държавен зрелостен изпит – 75. За него най- масово желание са заявили за предмета география- 89 ученици. Да бъдат изпитани писмено по биология са поискали 72-ма, а философия – 17 зрелостници. Осем са желаещите да положат изпит по история, шестима – по английски език, един ученик по руски език и един- по физика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.