Мъж загина след сблъсък на 4 возила (СНИМКИ)

Кола и микробус се блъснаха челно, докато изпреварваха два камиона по пътя Русе-Варна в отсечката мужду Шумен и Разград в сряда. Тежките возила също се блъснали в участниците в катастрофата. Мъж на 45 г. от Разград загина на място, двама души са в болница в тежко състояние. Загиналият е служител на община Разград.

Тежката катастрофа станала към 13 часа в местността "Кочеджик", съобщиха от полицията. Разградско "Пежо 307", шофирано от 45-годишния мъж, предприело неправилно изпреварване на камион пред него. Отсреща пък бус "Форд Транзит", пълен със селскостопански препарати, изпреварвал на позволен участък друг товарен камион. Така настъпил челен удар, довел до смъртта на шофьора на пежото. Заедно с него пътувала служителка на 35 г., която е извадена от спасители от смачканата кола. Откарана е в болницата в Разград в тежко състояние. Там е настанен за лечение и шофьорът на микробуса на 25 г.

Двамата водачи на камионите са тествани с дрегер, не са употребили алкохол, съобщиха от полицията. Четворния сблъсък затвори пътя. Въведено е временно ограничение на движението. Обходният маршрут е през град Лозница.

 

Коментари

Задължително поле