Мъж заплашвал чиновничка в община Луковит ще лежи в затвора

Година и половина  затвор постановиха магистрати за  мъж,  хулиганствал в община Луковит и заплашвал служителка, съобщават от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Николай е признат за виновен в това, че на 6 април т.г. около 15.15 ч. пред множество граждани и служители на общината крещял, нагрубявал, заплашвал с палеж на жилището и саморазправа шефката на отдел „Развитие и устройство на територията и общинска собственост”, заканвал се, че ще краде от дома й. Към нейна колежка – главен експерт при общинския съвет, отправял заплахи, че ще подпали колата й. С хулиганското си поведение пречел на останалите служители да изпълняват нормално служебните си задължения. Магистратите приели, че деянието е извършено при условията на опасен рецидив, защото Николай вече бил осъждан.

Луковитчанинът имал проблем с жилището, което обитавал – фургон, поставен върху общински имот, който трябвало да се премести в друг имот, където имало негови роднини. Те обаче не го искали там. Затова Николай настоявал общинската служителка да реши жилищния му проблем. На 6 април за пореден път отишъл в администрацията с искането за общинско жилище. Шефката на отдела му обяснила, че към момента общината не разполага със свободни жилища, а и има процедура, която следва да се спази. Тогава Николай, недоволен от отговора, започнал да вика, да крещи, нагрубявал жената, заплашвал с палеж къщата й, заканвал се, че знае къде живее, и да очаква саморазправа същата вечер от него. Сетне излязъл в коридора, където продължил да сипе закани, обиди и заплахи по адрес на служителката. Свидетели на всичко това станали нейни колеги и граждани, които се намирали в сградата.

Хулиганът влетял и при секретарката на кмета, за да търси градоначалника за съдействие. Там била и заплашваната чиновничка. Като я видял, започнал да вика и по нея. Агресивното му поведение наложило съдействието на полицейските служители.

Мъжът е осъден по бързото производство, присъдата може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Ловеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България