Мъж заплаши с брадва аптекарка в Пазарджик и задигнал оборота

46-годишен криминално проявен и осъждан мъж е задържан от служителите на сектор "Криминална полиция" при РУ на МВР-Пазарджик, след като нахлул в аптека в централната част на града и с брадва заплашил дежурната фармацевтка. След като изплашената жена отворила касата, апашът обрал оборота от близо 550 лв. и изчезнал в тъмното в неизвестна посока.

Случката се разиграла около 21.30 часа на 3 май, а веднага след получаване на сигнала за обира, в РУ на МВР-Пазарджик бил сформирал екип от опитни криминалисти, който да започне разследване и да установи извършителя на грабежа. Не след дълго полицаите попаднали на следите на апаша, който се оказал стар познайник с няколко присъди за различни престъпления. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

След едномесечно разследване криминалистите от РУ на МВР-Пазарджик са арестували и 33-годишен местен жител, който се оказал извършител на серия от взломни кражби в ромския квартал "Изток". Апашът не подбирал и обрал последователно бакалия за хранителни стоки, павилион за продажба на цигари и алкохол, магазин за санитарни материали и гараж. Освен оборота крадецът задигнал цигари, два велосипеда, електрически инструменти и дори перилни и почистващи препарати. При обиска в обитаваното от задържания жилище е намерено част  от откраднатото.

Полицаите продължават действията по документиране на престъпните посегателства на 33-годишния пазарджиклия под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право