Мъж издъхна в ареста, близките му подозират полицейско насилие

32-годишен мъж, задържан за притежание на наркотици, е намерен мъртъв в ареста на полицията в Ямбол.

"Проблеми с наркотиците той е имал преди, но в момента работи във Варна в едно село Константиново, където работодателите му са много доволни и казват "ние въобще не сме имали проблеми с него", обясни Нели Динева – леля на починалия, пред БНТ.

Според близките на починалия, върху него е упражнено полицейско насилие и той е пребит в ареста, тъй като по тялото му е имало синини.

"Всички близки имаме такова основание, след като видяхме тялото му в патоанатомията. Синини по тялото, които не са характерни за обесване, това, което е писано в констатацията за смъртта", обясни Нели Динева.

Разследването е възложено на следовател от окръжен следствен отдел при окръжната прокуратура в Ямбол.

"Досъдебното произвидтсо е образувано по член 115 на този етап, възложено е изследването на следовател. Не може да се каже нищо конкретно, докато не се извърши съдебно-медицинската експертиза, за да се установят причините за смъртта", каза Дойчин Дойчев - окръжен прокурор на Ямбол.

Извършен оглед на местопроизшествието и текат разпити на свидетели. Извършена е аутопсия на трупа, от който е взета и кръв за химичен анализ. Назначена е и съдебномедицинска експертиза, която да установи как е настъпила на смъртта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право