Мъж издъхна на пазара в Горна Оряховица след преглед в Спешна помощ, зет му наби доктора

30-годишният Невен М. арестуван за хулиганство

30-годишен мъж се озова в ареста на полицията в Горна Оряховица след като ударил с юмрук лекар от Спешна помощ в града, научи "Труд".

Гневът на Невен М. бил предизвикан от факта,че малко по-рано същия ден тъстът му издъхнал пред очите на десетки хора на пазара в железничарския град. Драмата се разиграва в понеделник сутринта. Асан Мустафов от златаришкото село Родина отишъл на работа в един от военните заводи в Лясковец. По време на смяната, му прилошало и извикали линейка.

В спешното 49-годишният работник бил прегледан и освободен, понеже не успели на открият причина за припадъка. Близките му обаче тръгнали да търсят кардиолог ,защото Асан получил силни болки в сърдечната област.Колата стигнала до кооперативния пазар,когато на мъжът съвсем му прималяло.Изкарали го от автомобила, но през това време той издъхнал и близките си обадили на тел.112.

Зет му изпаднал в ярост и се върнал в Спешна помощ.  Намерил лекаря и го ударил в лицето. От центъра веднага извикали полиция и младият отмъстител бил окован в белезници. Срещу него е образувано бързо производство за хулиганство по Указа за борба с дребното хулиганство и му е съставен акт. Съдът в Горна Оряховица ще му отсъди глоба или престой зад решетките за определено време.

За смъртта на Асан е образувано следствено дело и тялото е било взето за аутопсия в търновската болница. Експертизата трябва да установи от какво е починал човекът. Според медиците от Спешното в Г.Оряховица той бил получил емболия, която нямало как да открият по време на прегледа, заради който зетят е налетял на доктора.

Коментари

Задължително поле