Мъж и жена на по 81 години – поредните жертви на телефонните измамници в Пловдив

Снимка: Архив

Мъж и жена от Пловдив на по 81 години са поредните жертви на телефонните измамници, които успели да ги заблудят по добре познатия сценарий „искане на пари за съдействие на полицията”. По предварителни данни двамата ужилени пенсионери се простили общо с 2250 лева, които хвърлили през терасите на апартаментите си. Най-напред около 12.30 часа в петък възрастният мъж бил подведен, че разговаря по телефона с дъщеря си, която му поискала 1200 евро за спешна операция на счупен крак и думите й били потвърдени от мъж, представил се за лекар.

Малко по-късно обаче последвало друго обаждане, при което мним полицейски инспектор обяснил на дядото, че е станал обект на схема за телефонни измами и трябва да съдейства за разкриване на извършителите. Изпълнявайки дадените указания, възрастният човек приготвил 900 лева и ги пуснал през балкона. Четири часа по-късно по същия начин била въведена в заблуда и неговата съгражданка от набор-1936, от която мошениците взели 1350 лева. Случаите се разследват съответно в Трето и Пето РУ на МВР-Пловдив, след като измамените се усетили, че са станали жертва на ало-бандитите едва през уикенда.

/span>

През последното денонощие на територията на Областна дирекция на МВР – Пловдив са регистрирани 3 криминални престъпления – кражби. Няма разкрити престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право