Мъж намери в гаража си изгубена картина на Джаксън Полък, която може да бъде оценена на 15 милиона долара

Мъж в щата Аризона е намерил в гаража си изгубена картина на Джаксън Полък, която може да бъде оценена на 15 милиона долара, предава Си Ен Ен.

Откритието е било направено, когато мъжът подреждал нещата в гаража си, на път да се премести в дом за възрастни.

Негов съсед, който му помагал да опакова багажа си, видял картината и му предложил да я даде за оценка в аукционна къща.

“Боже, това трябва да е дело на Джаксън Полък,“ спомня си собственикът на аукционната къща Джош Ливайн момента, когато е правил оценката.

Противно на повечето предмети на изкуството в тази част на щата Аризона, в които преобладават традиционни мотиви от района, намерената картина е имала абстрактни детайли и ексцентрични форми, наподобяващи до голяма степен стила на Полък.

За да може да се продаде на търг за голяма сума пари обаче, трябвало да се докаже автентичността на картината - дълъг и труден процес, който впоследствие дал резултат.

След доказване на автентичността и известна доза реставрация, картината ще бъде изложена на търг. Началната цена ще бъде 5 милиона долара, като се предполага крайната цена да достигне до 10-15 милиона.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства