Мъж, нападнал студентка на гарата в Перник, остава в ареста

Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г. Николов, обвинен за извършено на грабеж през май 2017 г.

Около 20:40 ч., в подлез близо до ЖП гарата в гр. Перник, обвиняемият пресрещнал студентката А.А., която се връщала от София след лекции в УНСС. Жената носела на врата си сребърно синджирче и текстилна верижка с полускъпоценен камък, които привлекли вниманието на Николов. Той посегнал към тях и ги издърпал. Успял да отнеме едно от бижутата, което впоследствие изхвърлил и избягал от местопрестъплението.

Пострадалата подала сигнал в полицията. По време на разпита тя подробно описала нападателя. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на престъпното деяние е установен. Г. Николов бил разпознат от студентката, но въпреки това не се е признал за виновен.

В днешното съдебно заседание съдът е оставил без уважение жалбата на обвиняемия за изменение на марката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека, като е приел доводите на прокурора, че има обосновано предположение, че Г. Николов е извършил престъплението, в което е обвинен. Предходните му осъждания, отново за престъпления против собствеността, сочат, че има вероятност да извърши ново престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право