Мъж, осъждан за убийство, запалил възрастна жена след пиянска свада край Плевен

Снимка: Архив

На 06.12.2018 г. е намерен трупа на 72-годишна, самотно живееща жена във вилната зона край гр. Плевен. Трупът е бил със следи от изгаряния. Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието и трупа, и е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването, на 10.01.2019 г., е установен извършителя на деянието – 49 годишен мъж.

Установено е, че пострадалата жена и извършителят на убийството се познавали. В края на месец ноември 2018 г. двамата употребили значително количество алкохол във вилата на пострадалата. Между тях възникнал скандал и двамата си разменили удари.

В резултат на нанесен удар от 49-годишния мъж, пострадалата паднала на земята и изпаднала в безсъзнание. 49-годишния мъж я преместил в избено помещение на вилата и я запалил. В резултат на запалването и безпомощното състояние, в което пострадалата се намирала, вследствие употребения алкохол, същата починала от изгарянията.

Окръжна прокуратура – Плевен привлечен в качеството на обвиняем 49-годишния мъж за престъпление по чл.116, ал.1, т.12 от НК – убийство, извършено при условията на опасен рецидив. Същият е направил пълни самопризнания.

С определение на Плевенския Окръжен съд от 11.01.2018 г. искането на прокуратура е уважено и на лицето е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Извършителят на убийството е осъждан, включително и за извършено друго убийство. През 2017 г. той е бил освободен условно предсрочно от изтърпяване на наложеното му наказание лишаване от свобода за извършеното друго убийство.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура –Плевен.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право