Мъж открадна козметика и парфюми на стойност 68 005 лв. от магазин в столичен мол

Снимка: Архив

Извършителят е с повдигнато обвинение

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 06.10.2018 г., за времето от 21.27 часа, до 22.30 часа, в гр. София, бул. „Ситняково“ 48, МОЛ „Сердика център“, от магазин The circle, чрез използване на техническо средство – неустановено до момента, както и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Мицубиши“, са отнети чужди движими вещи – козметика и парфюми, на стойност 68 005 лв., от владението на Г., без нейно съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като кражбата е в големи размери. Това съобщават от държавното обвинение.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е С. Михайлов, на 43 години, който е действал в съучастие с още едно лице. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.195, ал. 2, вр. ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 НК. Член 195 гласи: За кражба наказанието е лишаване от свобода от една до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Коментари

Задължително поле