Мъж открадна кола за кетъринг, пълна с храна

Снимка: Архив

Брандиран автомобил на фирма за кетъринг, пълен с храна за разнос, е бил откраднат от паркинга на кухнята й в Търговище, но скоростно бил издирен и върнат с непокътнатите поръчки.

Кражбата е станала към 11,25 часа в понеделник от промишлената зона на града, където се помещава базата на фирмата и има заведение за бързо хранене. Служител точно бил натоварил поръчките за разнос и ключът бил в колата. Влязъл вътре да вземе нещо и буквално за минутки колата изчезнала. Незабавно са били вдигнати по тревога полицейските управления и в съседните градове.

Колата, “Пежо 107“, била засечена на пътя за Шумен. Спряна била след разклона за село Градище, на главния път София-Варна, вече на шуменска територия.

Задържан е крадецът, 45-годишен мъж от Търговище, който ходел да се храни в заведението на фирмата. Той видял, че ключът е в колата и решил да вземе превозното средство „назаем“, защото искал да ходи в някакво село.

При разпитите казал, че не го интересувала храната, въпреки че преди няколко дни останал без работа и средствата му били ограничени.

До момента мъжът не е бил криминално проявяван и по никакъв начин не е попадал в полезрението на полицията.

Коментари

Задължително поле