Мъж от село Ресен превърна дома си в зоокъща

Грижи се за над 500 животни

Мъж от великотърновското село Ресен е превърнал дома си в истинска зоологическа градина. Над 500 различни видове животни и птици обитават къщата на Цветомир Чекелев. Най-впечатляваща обаче е колекцията от рядко срещани породи папагали.

Още от малък Цветомир Чекелев обичал да се грижи и да помага на животните в беда. Казва, че всичко започнало, когато бил на 7 години и прибрал в дома си ранено гълъбче, за което се грижил и лекувал. 35 години по-късно в дома му живеят над 500 животни и птици от различни видове.

„Аз ги гледах на терасата в Търново и ги развъждах в клетки, обаче много шум вдигат.“, разказа Цветомир Чекелев пред БНТ.

Казва, че прибирал всякакви животни, дори започнал и да си поръчва птици от чужбина. Мястото в дома му обаче не било достатъчно за всичките му любимци и затова купил къща във великотърновското село Ресен. Превърнал я в малка зоологическа градина.

В зоокъщата вече се спират десетки посетители, впечатлени от идеята на Цветомир.

Въпреки че животните отнемат цялото му време, Цветомир не смята да спре до тук, а напротив - решил е да удвои колекцията си от папагали и да започне да развъжда бели мини таралежчета.

Коментари

Задължително поле