Мъж се самовзриви от страх, че Путин ще нападне Балканите

Владимир Путин

44-годишен мъж загина в дома си във Фетещи, Румъния, след като случайно задейства самоделна бомба от страх, че руснаците ще нападнат страната му. Взривът от саморъчно направената бомба чули съседи, които веднага извикали полиция, а след това избягали навън, за да видят какво се случва. Тогава забелязали черен дим да се издига над къщата на съседа им. Те заварили зловеща гледка в къщата. Мъжът лежал на пода безжизнен с множество наранявания от осколки по тялото. На мястото бързо пристигнали многобройни екипи на Спешна помощ, пожарна и полиция, но нямало как да го спасят. Целият квартал миришел на барут, а специални части със специална техника дълго претърсвали всички стаи в къщата, за да проверят дали има експлозиви или боеприпаси.

Съседи, които познавали жертвата от деца, се изнесли уплашени от квартала в очакване на полицията да потвърди дали районът е безопасен.

„Пиротехнически средства и боеприпаси са открити и иззети по протокол и отнесени за допълнителен анализ“, съобщиха от полицията.

Новината, че пострадалият сам е направил бомбата, не изненадала близките на жертвата. Говори се, че от малък обичал да експериментира и да създава различни светлинни инсталации. "Правил е инсталации във формата на животни или Айфеловата кула”, казаха близки, цитирани от румънските медии. 

Бащата на загиналия разказа, че синът му е направил взривното устройство от страх да не го нападнат руснаците.

Пред медиите той посочи, че синът му винаги е имал страст към металите и химикалите, но решил да стане бръснар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа